El dia 1 de desembre (12h) serem a la inauguració de l'exposició permanent del museu de l'Esquerda (Roda de Ter). Us hi esperem! // Si voleu posar-vos en contacte amb nosaltres podeu escriure'ns un correu a info@ibercalafell.org.es o al telèfon 696015174

dilluns, 17 de març de 2014

Descobert un fossat defensiu al voltant de la ciutat ibèrica del Puig de Sant Andreu

Els arqueòlegs han descobert un fossat defensiu al voltant de la ciutat ibèrica del Puig de Sant Andreu, al jaciment d'Ullastret (Baix Empordà). Es tracta d'una troballa excepcional perquè no era habitual que les fortificacions d'aquesta època, el segle VI abans de Crist, tinguessin aquest tipus de construccions, i menys que fossin tan profundes –de més de tres metres en alguns punts– ni que estiguessin excavades enterament a la roca.


Segons els arqueòlegs, a banda de ser un element més per repel·lir els atacs dels enemics, aquest fossat devia ser també una construcció simbòlica que donava prestigi i ostentació de poder a la població ibera que habitava aquesta zona.
L' enclavament ha estat objecte de recerca arqueològica des del 1947 i no s'havien detectat estructures defensives d'aquesta envergadura tot i que les característiques del conjunt feien preveure la seva possible existència.

Veure víde del canal 3/24: http://www.324.cat/video/4767092/Descobreixen-un-fossat-al-jaciment-dUllastret

(FONT: Ara.cat / 324.cat)

Terra Ibèrica 2016